Animirani film je v našem prostoru ponovno v polnem razmahu. Delavnice pri nas potekajo v obliki večmesečnega krožka za otroke, in tečaja za mladino in odrasle. V sproščenem vzdušju boste pod mentorstvom profesionalnih avtorjev ustvarili po en filmček na termin, ter pridobili praktično znanje za cel proces animiranja – od ideje do filma, ki ga boste ustvarili čisto sami. Film bo nato predvajan po kinodvoranah filmskih festivalov.

PREDVIDENI URNIK 2020/2021

Tečaj animacije za OSNOVNOŠOLCE, ČETRTKI 17:00-18:30 (Celovška cesta 43, 1000 Ljubljana), 40 EUR / mesec,

ZAČETEK: po jesenskih počitnicah,  5.11.2020

Tečaj animacije za ODRASLE ZAČETNIKE, ČETRTKI 19:30-21:00 (dvorana Dagiba, Dolgi most)

Tečaj animacije za ODRASLE NADALJEVALCE, PETKI 19:00-21:00 (dvorana Dagiba, Dolgi most)

Tečaj animiranega filma za ODRASLE je primeren za:

  • vse, ki se zanimate za gibljive slike in ne veste točno, kako so ustvarjene
  • umetnike po duši (tudi če ne znate risati!)
  • tiste, rojene z ustvarjalno žilico, za katero nikoli nimate časa
  • likovne pedagoge
  • vodje filmskega krožka v šolah

Tečaji animacije pri nas potekajo v dvorani Zavoda Dagiba v obliki večmesečnega tečaja za mladino in odrasle. V sproščenem vzdušju boste pod mentorstvom profesionalnih avtorjev pridobili praktično znanje in se povezali z drugimi ustvarjalci in, kar je najbolj pomembno, spoznali cel proces animiranja – od ideje do končnega izdelka, ki ga boste ustvarili sami. Opremili vas bomo z znanjem, kako narediti hiter posnetek za instagram, filmček za rojstni dan ali pa bolj resen polprofesionalni film za predvajanje na filmskih festivalih. Pri tem seveda ne bo manjkalo veselja, smeha in anekdot, ki utegnejo biti pravi kreativni navdih. 

Štiri-mesečni začetni ali nadaljevalni tečaj animacije za mladino in odrasle ter celoletna Šola animiranega filma za otroke (v prostorih Lutkovnega gledališča Ljubljana). 

Začetni tečaj je časovno in finančno bolj dostopen, medtem ko je nadaljevalni namenjen tistim, ki ste se z animacijo že srečali in si želite nekoliko bolj intenziven ritem dela. Seveda pa je namen tečajev razvoj v spretnosti filmske animacije s postopnim napredkom k bolj zahtevnim vajam in prijemom profesionalnih filmskih animatorjev.

Izvajamo tudi tečaj animiranega filma za OSNOVNOŠOLCE!

Velja za oba tečaja:

Predznanje risanja ali animacije ni potrebno!

Tehnično nepodkovani dobrodošli.