Skladanje

Ustvarjanje glasbe je danes dostopno za vsakogar, ki si to želi. Tudi tiste, ki ne znate brati not. Tudi tiste, ki ne znate igrati nobenega inštrumenta. Ter tiste, ki ste morda celo življenje študirali glasbo, pa si nikoli niste upali česa sami ustvariti. Pridite k Dagibi in ustvarite svojo glasbo!

   1. Glasbene delavnice
    1. Skladateljski tečaj

Vabljeni na skladateljski tečaj, na katerem boste pridobili osnovno znanje,  s katerim boste lahko suvereno ustvarjali svoje prve originalne skladbe.

Tečaj je primeren za tiste, ki so se z glasbo v preteklosti že vsaj malo ukvarjali (igranje inštrumenta ali petje), pri čemer znanje not NI potrebno.  Primeren je tako za songwriterje kot klasične komponiste, jazzerje, tiste, ki delate (elektronsko) glasbo na računalniku, ali tiste, ki delate komade skupaj s svojim bandom. Na tečaju boste namreč pridobili osnovo, ki pride v poštev pri vseh teh oblikah glasbenega ustvarjanja.

 

    1. Glasbena teorija v malem prstu

Šnelkurs: Glasbena teorija v malem prstu – za amaterje in začetnike (odrasli)

Intenzivni tečaj 4 sobote po 4 ure, ki poteka v novembru, na katerem se boste naučili:

 1. osnove glasbene notacije
 2. durova in molova lestvica
 3. višaji, nižaji
 4. tonalitete
 5. akordi: dur, mol
 6. intervali
 7. ritem: tempo, taktovski način, notne vrednosti

 

    1. Posnemi svoj demo v dnevni sobi!

S pomočjo računalnika je danes vse mogoče – tudi posneti komad v lastni dnevni sobi. Na tem šnelkursu (2x po 4 ure) se bomo naučili uporabljati Logic pro X za snemanje glasbe. Naučili se bomo pravilno pripraviti in povezati mikrofon ali snemalnik z računalnikom, posneli bomo željeno skladbo in se naučili osnov editiranja in miksanja.

Obvezna oprema: računalnik (macbook), snemalnik ali mikrofon, zvočna kartica (razen če je že integrirana v snemalnik).

    1. Note na računalniku – Sibelius

Šnelkurs: Uvod v Sibelius (dvodnevni vikend tečaj, 2x po 4 ure), 2. In 3. december.

Spoznali bomo osnovne funkcionalnosti Sibeliusa, zapisali preprosto melodijo, akorde in besedilo pod note. Vnašali bomo note na računalniku, povezali bomo pa tudi računalnik s klavirjem in vnesli note neposredno z igranjem klavirja.

   1. Klavir (vse starosti, individualni in skupinski pouk)

Na Dagibi poteka pouk klavirja za vse starosti, tako za otroke kot za odrasle, poučujemo pa različne žanre – pop, jazz, klasika, improvizacija… pri čemer ne zanemarjamo ustvarjalnosti! Program je zasnovan za vsakega učenca posebej, zato je pouk primeren tako za začetnike kot za tiste, ki že kaj znate, pa tudi za tiste, ki iščete specifična znanja.