Zgodbe

V sklopu delavnice si bomo ogledali lutkovno predstavo in filmske projekcije, listali po slikanicah. Obiskovali bomo ustvarjalce lutkovnih predstav, animiranih filmov in slikanic.

Analizirali bomo vsebino in ozadje, ter si zmišljevali svoje like zaključke in nepričakovane preobrate.

Starši vedno dobrodošli! (brez doplačila)

Bi bral, poslušal in brskal po zgodbah? Listal po ilustriranih knjigah? Obiskal sejem ilustracije in spoznal ilustratorje? Gledal animirane filme s prijatelji? Obiskal festival animacije in spoznal lutke, ki nastopajo v animiranem filmu? Si ogledal lutkovno predstavo? Pokukal v njeno zaodrje? Bi si ogledal scenografijo in se seznanil z nastankom predstave, ilustracije in animiranega filma? Poslušal filmsko in gledališko glasbo in o njej snoval lastne zgodbe? Se spoznal s pravljičnimi liki in za kratek čas postal eden izmed njih tudi sam? Se pogovarjal o zgodbah in likih, poslušal svoje kolege, se uril v oblikovanju lastnega mnenja? Spreminjal zgodbam konce? Si izmišljeval lastne zgodbe?

Potem se nam nujno moraš pridružiti Delavnici zgodb na Dagibi!

Skozi igro, kreativne procese, oglede in pogovore bomo vstopali v domišljijske svetove, snovali lastne zgodbe, iskali besede in podobe zanje in si jih pripovedovali.