Zakaj Dagiba?

Zavod Dagiba pomeni gibanje kot ustvarjanje novega, kot spreminjanje sveta. Naše poslanstvo je ustvarjati umetnost ter opolnomočiti druge za ustvarjanje umetnosti. Pri tem meje med različnimi zvrstmi ali umetniškimi izrazi za nas niso ovira. Gibljivost, stopanje izven okvirjev in povezovanje različnih umetniških področij je tisto, v čemer smo edinstveni. Rezultat je skupnost, ki jo druži vrednota ustvarjalnosti, odprtost, kreativna gibljivost, pri čemer verjamemo, da je vse mogoče.

Z Dagibo želimo ponuditi daljše kreativne tečaje tako otrokom kot tudi odraslim. Tisti, ki že v času šolanja ali menjave službe iščete tovrstna znanja, lahko pričakujete posebne ugodnosti, pridobljeno znanje pa vam bo pomagalo pri nadaljnjem samostojnem raziskovanju ustvarjalnega duha.

Tako kot nam poznavanje kemije pomaga reševati težave biologa, bi nam lahko razumevanje glasbenega ritma pomagalo pri teku in hoji, razumevanje gibanja animiranih likov pri opazovanju živali v naravi, baletne vaje pri pravilni drži in obvladovanju svojih gibov, itd. Ustvarjanje tako umetniškega dela kot industrijskega izdelka je danes konstantno gibanje med različnimi strokami in povezovanje le-teh.