Tehniški dan za animirani film je sklop delavnic, ki se vzporedno odvijejo v treh ali štirih razredih OŠ. Pri tem sodeluje do 5 mentorjev. Vsak razred spozna delček procesa nastanka animiranega filma in prispeva k ilustraciji, animaciji, zvočnim efektom in skladbi končnega filma. Končni izdelek je 2min animiran film na temo, katero si je izbrala šola in je zelo primeren tudi za kasnejšo promocijo šole.

Animirani filmčki, ki so nastali na tehniških dnevih Da se giba:

DOŠ Dobrovnik – KÁI Dobronak 5:27

2022-10-04, Tehniški dan Da se giba: Zvok in slika

OŠ 8 talcev, Logatec 5:36

2020-02-13, Tehniški dan Da se giba: Zvok in slika

OŠ Drska na Dolenjskem, 9. razredi 2:29

2019-12, Tehniški dan Da se giba: AVTOPORTRETI, 9. razredi

OŠ Pirniče 3:18

2019-01-10, Tehniški dan Da se giba: Zvok in slika

OŠ 8 talcev, Logatec 5:48

2019-03-29, Tehniški dan Da se giba: Zvok in slika

VAS ZANIMA VEČ?
  VSEBINA

  Filmska projekcija in pogovor
  Tehniški dan se prične s kratkim uvodom in ogledom filma z določenega področja. Projekciji sledi krajši voden pedagoški pogovor o vsebini filma. Ideje nam kasneje služijo za vsebinsko izhodišče kratkega animiranega filma, ki ga bomo naredili tekom praktičnega dela delavnice. Pogovorimo se tudi o mediju animiranega filma.

  Celodnevna delavnica
  Sledijo 4 vzporedne delavnice s 4 mentorji po učilnicah. Učence se razdeli na skupine do 25 otrok in ti nato v obdobju 6 šolskih ur zaokrožijo in obiščejo vse 4 delavnice. V tem času otroci naredijo čisto pravi skupni animirani film, ki ga je mogoče kasneje uporabljati tudi za promocijo šole.

  Izdelek: SKUPNI ANIMIRANI FILM (vključena je tudi montaža 2-minutnega filmčka)

  Ciljna skupina
  Tehniški dan De se giba je primeren za otroke od 1. do 9. razreda. Vrsto nalog in pogovorov prilagodimo pozamezni starostni skupini.

  Število otrok
  Na tehniškem dnevu Da se giba v enem dnevu na več vzporednih delavnicah sodeluje do 100 otrok iz ene šole.
  Na večjih šolah običajno sodeluje ena triada (trije razredi), na manjših šolah pa včasih kar cela šola (v treh starostnih skupinah). Če izvedemo delavnico za manj kot 50 otrok, ponavadi prilagodimo program in vas obišče le 1 mentor.

  Sodelovanje z Biotehniško fakulteto
  Projekt je lahko zastavljen kot spoznavanje teme »Zveri«. Povezali smo se s strokovnjaki iz Biotehniške fakultete v Ljubljani, ki nam bodo pomagali pri predstavitvi živali v naših gozdovih. V sklopu projekcije si ogledamo tudi video materiale iz prave foto-pasti, postavljene v sklopu projektov »Carnivora Dinarica« in »Life Lynx«. Foto-pasti so neinvazivno znanstveno orodje, ki se uporablja za pridobivanje objektivnih podatkov o prostoživečih vrstah.

  V objektiv ujeti ustvarjalni procesi na naših delavnicah:

  Foto: Tina Lagler (OSM films)

  Imate vprašanje?

  Pišite nam!