ZAVOD DAGIBA

Zavod Dagiba pomeni gibanje kot ustvarjanje novega, kot spreminjanje sveta. Naše poslanstvo je ustvarjati umetnost ter opolnomočiti druge za ustvarjanje umetnosti. Pri tem meje med različnimi zvrstmi ali umetniškimi izrazi za nas niso ovira. Gibljivost, stopanje izven okvirjev in povezovanje različnih umetniških področij je tisto, v čemer smo edinstveni. Rezultat je skupnost, ki jo druži vrednota ustvarjalnosti, odprtost, kreativna gibljivost, pri čemer verjamemo, da je vse mogoče.

Z Dagibo želimo ponuditi daljše kreativne tečaje tako otrokom kot tudi odraslim. Tisti, ki že v času šolanja ali menjave službe iščete tovrstna znanja, lahko pričakujete posebne ugodnosti, pridobljeno znanje pa vam bo pomagalo pri nadaljnjem samostojnem raziskovanju ustvarjalnega duha.

Tako kot nam poznavanje kemije pomaga reševati težave biologa, bi nam lahko razumevanje glasbenega ritma pomagalo pri teku in hoji, razumevanje gibanja animiranih likov pri opazovanju živali v naravi, baletne vaje pri pravilni drži in obvladovanju svojih gibov, itd. Ustvarjanje tako umetniškega dela kot industrijskega izdelka je danes konstantno gibanje med različnimi strokami in povezovanje le-teh. 

V čem želimo biti drugačni?

 • povezujemo kreativna področja
  ne glede na izbrano aktivnost boste ob izbranih terminih delali z dodatnim mentorjem in spoznavali logične in inovativne povezave med strokami
 • redni tečaji
  na tedenski bazi sistematično napredujete z vajami, od enostavnih znanj k zahtevnim profi prijemom. Programi so natančno oblikovani že preden se vpišete, zato nikoli ni dvoma, kateri je vaš naslednji korak.
 • profesionalna oprema
  delamo z opremo na visokem nivoju, mentorji z veliko profesionalnimi in pedagoškimi izkušnjami
 • dobrodošli začetniki
  tehnično neveščim in popolnim začetnikom bodo prikrajšane muke. Ne glede na predznanje boste s postopnimi navodili namreč osvojili orodja, s katerimi lahko ustvarjate tudi po zaključku tečaja. Ne pričakujte, da bo mentor čisto vse uredil. V procesu priprave vam bo raje pokazal trike in delil svoje izkušnje.

Povezujemo področja in institucije

Že od samega začetka sodelujemo z vzpostavljenimi javnimi in zasebnimi institucijami pri nas: Akademija umetnosti v Novi Gorici, Slovenska kinoteka, Slovenska filharmonija, Lutkovno gledališče v Ljubljani, Muzej slovenskih filmskih igralcev v Divači, Kosovelov dom in artkino v Sežani, Kinodvor v Ljubljani, Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana, Srednja medijska in grafična šola Ljubljana, Gimnazija Bežigrad Ljubljana, Baletno društvo Postojna, Društvo za razvoj filmske kulture v Mariboru, Glasbena šola B.A.S.E. ter produkcije ZVVIKS, Invida, Gustav Film.

Čeprav se osredotočamo na kvalitetna umetniška izobraževanja za vse starosti, vsake toliko naredimo še kaj drugega za razvoj umetnosti pri nas. Tako smo do sedaj poleg desetih 2-minutnih delavniških filmov koproducirali tudi Timonov kratki risani film Podlasica (Invida), ki se predvaja po filmskih festivalih po svetu, animirali špico in video grafike za mladinski celovečerec Košarkar naj bo (Gustav Film).