ENKRAT TEDENSKO CELO LETO.
Uvodna delavnica brezplačna s predhodno prijavo!
več info: 040 418 604  ali  info@dagiba.si

Uvodni termin bo namenjen animiranju na filmski trak ali animiranju na multiplan mizi s stekli v več nivojih. Termini se izvajajo v Slovenski kinoteki na Miklošičevi ulici ali v našem studiu pri baru Lepa žoga, Celovška 43. Dobrodošli tudi popolni začetniki. Znanje risanja ni potrebno!

Če niste iz Ljubljane, nas kontaktirajte za tečaj animacije, ki se izvaja na daljavo.

Animirani film je v našem prostoru ponovno v polnem razmahu, animatorjev pa premlo. Delavnice pri nas potekajo v obliki večmesečnega tečaja za mladino in odrasle, ter celoletnega krožka za otroke. V sproščenem vzdušju boste pod mentorstvom profesionalnih avtorjev ustvarili po en filmček na termin, ter pridobili praktično znanje za cel proces nastanka animiranega filma – od ideje do filma, ki ga boste ustvarili čisto sami. Film bo nato predvajan po kinodvoranah filmskih festivalov, vi pa boste imeli vse potrebno znanje, da samostojno ustvarjate in objavljate svoje kratke filmčke.

Predznanje risanja ali animacije ni potrebno!
Tehnično nepodkovani zelo dobrodošli.

Nikoli še nisem animiral/a, je tečaj potem zame?

Ni problema, začetni tečaj je namenjen tudi tistim, ki nimajo predznanja risanja in animacije. Važno je, da imate željo po ustvarjanju, domišljijo in ideje, ostalo se naučite na tečaju.

Potrebujem poznavanje računalniških programov za animiranje?

Ne, vse potrebno se boste naučili sproti na tečaju. Vsa potrebna profesionalna oprema vam bo na voljo. Če imate željo preizkusiti lasten računalnik, grafično tablico, jih prinesite s seboj in vam pomagamo z nastavitvami.

V preteklosti sem že delal animacijo, je potem tečaj primeren tudi zame?

Seveda, imamo dva ločena programa za začetnike in za nadaljevalni tečaj; nadaljevalni je namenjen tistim, ki so se z animacijo v preteklosti že srečali in si želijo bolj intenziven ritem dela.

V kateri tehniki bomo ustvarjali?

Ustvarjali bomo v stop tehniki animiranega filma in uporabljali različne
materiale glede na trenutno vajo (plastelin, kolaž, risba na tablo, slikanje na steklo…).
Vse vaje so neodvisne od izbora tehnike, zato je mogoče tudi, da npr. delate vse v risani animaciji, ali pa ravno obratno, da niti enkrat ne primete v roke svinčnika.

Pojdi na spisek aktualnih tečajevPojdi na prijavnico za odrasle (prijava pred prvim obiskom, plačilo po njem)Pojdi na prijavnico za otroke

Tečaj animiranega filma je primeren za:

  • vse, ki se zanimate za gibljive slike in ne veste točno, kako so ustvarjene
  • umetnike po duši (tudi če ne znate risati!)
  • tiste, rojene z ustvarjalno žilico, za katero nikoli nimate časa
  • pedagoge in mentorje ustvarjalnih delavnic
  • vodje predmeta filmske vzgoje v šolah
  • tiste, ki radi režete origami, barvate pobarvanke, ali izvajate DIY projekte, pa niste vedeli, da je to znanje več kot dobrodošlo pri animiranem filmu

Naše animacije se gibajo brez ovir.

Dobrodošli čisto vsi!

  • dislektiki in avtisti (animiranje izboljšuje koncentracijo in usmerjeni fokus, ne samo pri otrocih, delamo v umirjenen kreativnem okolju brez nepotrebnega hrupa, imamo jasne izvedbene korake in izkušene mentorje)
  • udeleženci vseh starosti (naši pretekli udeleženci so stari od 6 do 70 let),
  • invalidni vozički (urejen dostop v prostorih Slovenske kinoteke, delo je večino časa sedeče in se izvaja za pisalno mizo)